خصوصیات گیاه شناسی
ترکیبات شیمیایی
ترکیبات شکوفه میوه نارنج:
ترکیبات پوست میوه :
خواص درمانی و کاربرد
فرآورده های حاصل از شکوفه و اسانس شکوفه این گیاه به عنوان عامل پیشگیری از دردهای عصبی، دردهای معده، نقرس و گلو درد استفاده می شود. همچنین به عنوان آرام بخش برای درمان تنش عصبی و بی خوابی به کار برده می شوند. در طب سنتی نیز از آن برای درمان برونشیت مزمن استفاده می گردد. در طب چینی از شکوفه نارنج و روغن فرار حاصل از آن برای درمان مواردی مانند درد اپی گاستر، استفراغ و بی اشتهایی استفاده می شود.
اسانس بهار نارنج یکی از پرمصرفترین روغنهای گل در عطرسازی است. مانند همه روغنهای ضروری، اسانس بهار نارنج نیز تحریککننده، حساسکننده و یک ماده حساسیتزا شناخته شده است. به دلیل داشتن مقادیر بالاتری از ترپنهای معطر مانند لینالول، لیمونن، فارنسول، ژرانیول و سیترال این ترکیب با روغن مرکبات، انواع مختلف گل و بسیاری از اجزای مصنوعی موجود در بازار به خوبی ترکیب میشود.
اسانس بهار نارنج یک عنصر کلاسیک در طراحی رایحه و یکی از رایجترین آنها در صنعت است. اسانس بهار نارنج همچنین در طعمدهندهها کاربرد محدودی دارد. بنا بر گزارشها، روغن نرولی یکی از ترکیبات موجود در دستور العمل پنهانی مخلوط نوشابه Coca-Cola است.
پوست میوه این گیاه ضد اسپاسم ضعيف مجاری گوارشی بوده، موجب افزایش ترشح شیره معده می گردد. در طب سنتی از پوست میوه این گیاه در مواردی از قبیل بی اشتهایی و سوء هاضمه استفاده می شود.
در طب چینی پوست میوه این گیاه برای درمان سرفه، سرماخوردگی، بی اشتهایی و کاهش میزان تنبلی عضلانی منجر به پرولاپس مقعد و رحم به کار برده می شود. طبع پوست گیاه نارنج گرم و گوشت آن سرد و خشک است. مصرف گرد پوست نارنج با آب گرم دل پیچه را به صورت سریع درمان می کند. مصرف گوشت میوه نارنج به صورت ناشتا سببب تضعیف کبد و سست کردن معده در افراد سرد مزاج گردیده، لیکن در درمان التهاب معده، در افراد دارای مزاج گرم سودمند است (Suntar et al., 2018).
هنوز نظری ندارید ، صدای خود را به زیر اضافه کنید!